Harmony concept

Harmony concept logo

BEAUTY & THE BELLY

– ZET JE NATUURLIJKE SCHOONHEID IN DE VERF TIJDENS JE ZWANGERSCHAP 

Joepijee! Een mini in je buik! Binnen enkele maanden neemt je leven een drastische wending. Maar de invloed van dat kleine wondertje, is nu ook al heel voelbaar aan je lichaam en huid. Veel vrouwen ondervinden eveneens veranderingen aan hun huid en kampen met meer huidkwaaltjes dan anders.

We geven je in deze blog graag de meest voorkomende boosdoeners en hoe je je verzorgingsroutine kan afstemmen op de nieuwe noden van jouw lichaam. Naast de juiste verzorging voor thuis kan je bij je schoonheidssalon terecht voor extra verlichting en ondersteuning. PROFESSIONALS TO THE RESCUE!

DE MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN

 

zwanger, zwanger en huidkwaaltjes, zwnagerschap huidproblemen

HUIDKWAALTJE 1 – ACNE EN PUISTJES

Tijdens je zwangerschap verandert je volledige hormoonhuishouding. Dit kan de talgproductie doen toenemen en verstopte poriën veroorzaken. Vrouwen die gevoelig zijn voor acne en puistjes krijgen het op dat vlak vaak harder te verduren. 

WAT KAN JE DOEN? Om acne en puistjes onder controle te houden, is het essentieel om een huidverzorgingsroutine op te bouwen bestaande uit milde producten (reiniging, scrub & crème). Blijf uit de buurt van comedogene, chemische of schadelijke stoffen zoals retinoïden en salicylzuur. 

Moeilijke termen om te zeggen: GEBRUIK PRODUCTEN BESTAANDE UIT 100% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN.

HUIDKWAALTJE 2 – HYPERPYGMENTATIE

Het alombekende ZWANGERSCHAPSMASKER is een andere veel voorkomende huidverandering tijdens de zwangerschap. Dit komt door een toename van de melanineproductie, waardoor donkere vlekken kunnen ontstaan in het gezicht, de hals en decolleté.

WAT KAN JE DOEN? Om hyperpigmentatie te voorkomen is het belangrijk dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger te gebruiken. Ga niet extreem zonnebaden en vertoef bij voorkeur in de schaduw. 

En doe dat dan nu misschien ook voor de rest van je leven. Je huid zal je binnen 30 jaar dankbaar zijn. 

HUIDKWAALTJE 3 – STRIAE

Doordat de huid snel moet uitzetten tijdens een zwangerschap, kan het onderhuids bindweefsel door de spanning kleine scheurtjes ontwikkelen. Als gevolg daarvan vormen er zich littekens die zichtbaar zijn op de huid en die we zwangerschapsstriemen noemen.

WAT KAN JE DOEN? Smeren, smeren, smeren is de boodschap! Helaas is er geen manier om striae helemaal te voorkomen als je er eenmaal aanleg voor hebt. Maar door je huid goed te hydrateren kan je het zichtbare effect wel tot een minimum beperken. Voldoende water drinken hoort daar ook bij. Daarnaast kan een bindweefselmassage wonderen doen omdat die volledig gericht is op het uitrekken van je huid.

HUIDKWAALTJE 4 – DROOGHEID, JEUK EN VERHOOGDE GEVOELIGHEID

Veel vrouwen hebben last van droogheid en jeuk tijdens de zwangerschap, vooral in de latere stadia. Je huid is vatbaarder voor irritatie en gevoeliger dan anders.

Dit komt door een combinatie van factoren, waaronder hormonale veranderingen, meer bloed en uitrekking van de huid. 

WAT KAN JE DOEN? Om droogheid en jeuk tegen te gaan, is het essentieel om de huid gehydrateerd te houden. Producten bestaande uit 100% natuurlijke ingrediënten zijn sterk aangeraden voor je hypergevoelig huidje.

EEN BEZOEKJE AAN HET SALON?

Over het algemeen worden chemische peelings, laserbehandelingen, microdermabrasie, injectables en hydrafacial afgeraden. Dit omdat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar de effecten van deze behandelingen op de ontwikkeling van de baby. BETTER SAFE THAN SORRY, dus.

WAT KAN ER DAN WEL?

Dat zetten we graag voor jou op een rijtje en wordt ook de komende maanden uitgebreid bij ons getest door Ervaringsdeskundige Fedra. We leggen haar maar al te graag wat extra in de watten de komende maanden.

Volg haar verhaal zeker mee op onze instagram.

  1. GEZICHTSBEHANDELING OP MAAT

In ons salon passen wij sowieso onze behandelingen en producten aan aan de noden van jouw huid. Tijdens je zwangerschap focussen we ons op hydratatie en ontspanning.

En dit met producten op 100% natuurlijke basis.

  1. ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Het is perfect veilig om je gehele zwangerschap te genieten van een gespecialiseerde zwangerschapsmassage. Naast een momentje totale ontspanning en het verlichten van je kwaaltjes, is het ook het uitgelezen moment om te connecteren met je kindje en bewust stil te staan bij de veranderingen in je lichaam. Een zwangerschapsmassage heeft doorgaans ook een positieve invloed op je nachtrust. Wat zeker ook niet onbelangrijk is…

YOU’LL THANK US LATER.

  1. LPG-ENDERMOLOGIE

Na je zwangerschap is deze bindweefselmassage een enorme meerwaarde in het herstellen van je figuur. Maar ook nu al geeft LPG-endermologie een flinke impuls aan je natuurlijke, lichaamseigen collageen- en elastineproductie.

HEB JE LAST VAN ZWARE, VERMOEIDE BENEN? LPG-endermologie wordt je dikste vriend!

Door intensief in te werken op de bloedciruculatie en vochtafvoer voel je al na één sessie onmiddellijk verlichting.

  1. SUIKERONTHARING

Alle snoeiwerken netjes onder controle houden wordt met die groeiende buik minder en minder evident. Dankzij deze 100% natuurlijke ontharingsmethode, die zacht is voor je huid, zorgen we ervoor dat de dokter door het bos de bomen vindt…

TIP: PLAN ZEKER EEN BEZOEKJE EEN PAAR DAGEN VOOR JE UITGEREKENDE DATUM.

Interesse in ons ZWANGERSCHAPSAANBOD of doe je graag een behandeling cadeau aan je zwangere dochter, partner of vriendin Neem gerust contact met ons op voor meer info.